Επιγαστραλγία - γαστρικός καύσος
Η αίσθηση καύσου που νιώθουν οι έγκυες στο άνω μέρος της κοιλιάς και κάτω από το στέρνο είναι ιδιαίτερα συνήθης στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
Είναι αποτέλεσμα των οξέων που παράγονται στο στομάχι της εγκύου και παλλινδρομούν προς τα πάνω. Απαιτείται λήψη συχνών και μικρών γευμάτων, αποφυγή λιπαρών, τηγανητών, τα καυτερά και τη σοκολάτα, αποφυγή φαγητού λίγο πριν τον ύπνο, πολλά μαξιλάρια κατά τον ύπνο και λήψη αντιόξινου.
Είναι αποτέλεσμα των οξέων που παράγονται στο στομάχι της εγκύου και παλλινδρομούν προς τα πάνω. Απαιτείται λήψη συχνών και μικρών γευμάτων, αποφυγή λιπαρών, τηγανητών, τα καυτερά και τη σοκολάτα, αποφυγή φαγητού λίγο πριν τον ύπνο, πολλά μαξιλάρια κατά τον ύπνο και λήψη αντιόξινου.